Zebra's tijdens een safari op de Serengeti

Tanzania is een zeer populair safari-land. Safari is Swahili voor reizen en vrijwel alle toeristen komen met dit doel hiernaartoe.

Er zijn vele z.g. parken, niet omheinde gebieden, waarbinnen door de overheid  tegen stroperij gecontroleerd wordt. De veruit populairste parken zijn Arusha National Park, Tarangire, Serengeti, Ngorongoro krater en Manyara. Veel mensen op safari combineren de reis met een bezoek aan Zanzibar.

Ook zijn er een aanzienlijk aantal bezoekers die met hoofdzakelijk een doel naar Tanzania reizen nl. de beklimming van de Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg op het continent Afrika. Deze ca. een week durende bergexpeditie wordt ook bijna altijd gecombineerd met een safari en/of Zanzibar.

Het welslagen van genoemde reisonderdelen is volkomen afhankelijk van een gedegen voorbereiding.

De Naefrica organisatie nodigt een aspirant reiziger uit in het atelier en kantoor van de kunstenaar en mede initiatiefnemer Marianne Y. Naerebout. Tijdens dat bezoek wordt aan alle aspecten van de reis uitgebreid aandacht besteed, suggesties en praktische zaken doorgenomen. Hieraan wordt samen met de reizigers tot in de kleinste details de vakantie doorgenomen zodat er zich geen onaangename verrassingen voordoen.

De Naefrica organisatie heeft als stelling dat een teleurstelling alleen ontstaat bij een verkeerde verwachting. Wanneer de reiziger samen met de organisatie de verwachting scherp en haalbaar neerzet worden deze reizen voor vrijwel iedereen onvergetelijk. Het bereiken van de top van de Kilimanjaro, het prachtige landschap, de indrukwekkende dieren, de prachtige stranden en een goede en fijne service liggen in het verschiet.

View site in EnglishView site in English
Bekijk site in het NederlandsBekijk site in het Nederlands