Naefrica kan uw Tanzaniaanse reis op maat samenstellen. Om u een idee en prijsindicatie te geven hebben wij een aantal reizen samengesteld. Er zijn echter veel meer mogelijkheden voor een safari, beklimming van de Kilimanjaro en een aansluitende strandvakantie naar Zanzibar. Wij adviseren u geheel vrijblijvend en delen onze passie voor Tanzania graag met u.

Expeditie Kilimanjaro

10 dagen

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport. Je wordt op het vliegveld opgehaald door onze chauffeur voor de transfer naar de lodge. Bij aankomst in de lodge voel je dat je echt in Afrika bent aangekomen. Dit zal je Afrikaanse thuis zijn. Het personeel heet je welkom (Karibu sana).

Dag 2: Machame Gate (1650 meter) - Machame Camp (2850 meter), 5 tot 7 uur, 11 km
Tropisch regenwoud. Afhankelijk van uw aankomst, u vertrekt ’s ochtends vroeg, en rijdt per bus/auto naar het beginpunt, dat is in dit geval Machame Park Gate. De klim brengt u door het tropische regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro, u zult de nodige tropische vogels, apen waaronder de Collobus aap en andere dieren zien, de eerste klim is lang maar gemakkelijk. U overnacht in het Machame Camp.

Dag 3: Machame Camp (2850 meter) - Shira Camp (3810 meter), 4 tot 6 uur, 5 km
Moorland (maanlandschap). U verlaat het tropische regenwoud, en loopt door de steppes omhoog, na verloop van tijd gaan de steppes over in een rotsachtig landschap, met vulkanisch gesteente, en cactussen, u ziet tijdens de klim al de besneeuwde top van de Kilimanjaro. U overnacht in Shira Camp.

Dag 4: Shira Camp (3810 meter) - Lava Tower (4630 meter) - Barranco Camp (3976 meter), 6 tot 8 uur, 10 km
Woestijn. De wandeling brengt u langs de Lava Tower, dit is een rotspunt van ongeveer een honderd meter, ook wel de Haaientand genoemd, hier luncht u. Het pad naar boven wordt steiler, en het klimmen wordt zwaarder, normaliter zijn de eerste symptomen van hoogteziekte hier merkbaar. Vanaf de Lava Tower daalt u af naar het Barranco Camp waar u de nacht doorbrengt.

Dag 5: Barranco Camp (3976 meter) - Karanga Camp (3995 meter), 4 tot 5 uur, 5 km
Woestijn, sneeuw/ijs velden. Vandaag is uw acclimatisering-dag. U klimt via een steil rotspad omhoog via de Barranco muur, de uitzichten hier zijn geweldig, u overnacht in de Karanga Camp waar het laatste waterpunt is, sla hier voldoende water op, en probeer ten minste een thermosfles met bronwater te bewaren, op deze hoogtes bevriest het water.

Dag 6: Karanga Camp (3995 meter) - Barafu Camp (4673 meter), 4 tot 5 uur, 4 km
Aangekomen bij het Barafu kamp (Barafu is Swahili voor ijs), slaat u uw tenten op. Verken de omgeving goed omdat zich hier een paar diepe afgronden bevinden. Zorg dat uw zak/hoofdlamp genoeg batterij power heeft, zodat als u naar het toilet moet niet plots in het donker komt te staan. Ga tegen een uur of zeven naar bed, om de nodige kostbare uurtjes slaap te krijgen.

Dag 7: Barafu Camp (4673 meter) - Uhuru Peak (5895 meter, top) - Mweka Camp (3068 meter) - Barafu Camp – Uhuru Peak, 7 tot 8 uur – Uhuru Peak – Mweka Camp, 4 tot 8 uur
Sneeuw/ijs velden, “moorland”. U vertrekt rond middennacht voor de klim naar Stella Point (5 a 6 uur), waar u bij helder weer een onvergetelijke zonsopgang ziet. Hierna klimt u in 1 a 2 uur naar Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika op 5895 meter, de euforie ten top. De tocht naar de top duurt ongeveer zes tot zeven uur, hierna daalt u naar Mweka Kamp op 2800 meter, dit duurt ongeveer vier tot vijf uur. Dit gedeelte van de klim is verreweg het zwaarste.

Dag 8: Mweka Camp (3068 meter) - Mweka Gate (1640 meter), 3 tot 4 uur
Tropisch regenwoud. Na de afdaling wordt u terug gebracht naar de Villa, waar u na een welkomstborrel heerlijk kunt genieten van een warme douche, waarvan u het bestaan bijna was vergeten. Ook deze avond zullen de chefs de culinaire prestaties op de berg verregaand overtreffen. Tot in de late uurtjes van de nacht zal u met uw mede expeditie leden de ervaringen van de reis willen delen.

Dag 9: Deze dag wordt door iedereen op haar of zijn eigen moment begonnen. Ten alle tijden kan men een uitgebreid ontbijt nuttigen. De verdere dag kan men kiezen naar eigen invulling. Er is een auto aanwezig voor hen die naar de stad willen, een rondrit willen maken of de Maasai markt wensen te bezoeken. Altijd leuk om lokale souvenirs te kopen.

Transfer naar keuze, dit kan zijn naar Kilimanjaro airport voor uw terugvlucht, het begin van een safari of een strandvakantie naar Zanzibar. Dit is geheel naar eigen voorkeur in te vullen.
Dag 10: Aankomst op eindbestemming.

Reis inclusief acclimatiseringsdag
Prijs op aanvraag


Zonder acclimatiseringsdag

Prijs op aanvraag


Prijs inclusief:
+ Transfer airport naar de lodge en terug;
+ Overnachtingen lodge half pension;
+ Wandeling, bezoek Arusha en de Maasai markt;
+ Transfers van lodge naar Machame gate;
+ Entreegelden Kilimanjaro National Park, camping kosten op de Kilimanjaro, verplichte “Rescue fee”;
+ Alle maaltijden, koffie, thee en water
tijdens de beklimming;
+ Tent, gidsen, assistent gidsen,
dragers, koks en bediening.
Prijs exclusief:
- Internationaal retour vliegticket;
- Uitgaven van persoonlijke aard;
- Fooien.


Alle prijzen die voor de beklimming van de Kilimanjaro worden aangeboden zijn altijd exclusief de fooien voor alle betrokkenen. Dit is een verplichte bijdrage en zorgt ervoor dat alle begeleiders die klimmers naar de top brengen ontvangen waar ze recht op hebben. Het is verstandig hier rekening mee te houden. Op de site www.tanzaniaparks.com kun je alle informatie vinden.

View site in EnglishView site in English
Bekijk site in het NederlandsBekijk site in het Nederlands